E-mail

E-mail is het elektronisch verzenden en ontvangen van informatie via Internet.

De e-mailserver van InterWorld is via uw internet verbinding te benaderen via webmail en e-mail software op uw computer, smartphone, tablet of smartwatch.

Alle binnenkomende e-mail in uw postbus wordt op de server gecontroleerd op virussen en spam.
De verbinding met de mailserver is beveiligd met SSL zodat uw privacy is gewaarborgd.

Heeft u een domeinnaam bij ons geregistreerd dan kunnen wij ook kosteloos alle email voor uw domeinnaam doorsturen, bijvoorbeeld naar een email adres dat u bij uw interprovider heeft.

Bij ons webhosting pakket zijn 10 email postbussen inbegrepen.

Heeft u een eigen mailserver, dan kunnen we kosteloos voor u instellen dat de email voor uw domeinnaam rechtstreeks bij uw mailserver wordt afgeleverd. De mailserver van InterWorld fungeert in dat geval als backup server voor het geval de internetverbinding naar uw eigen mailserver tijdelijk uitvalt.

 

Wat zijn de mogelijkheden van e-mail ?

E-mailen is goedkoper en sneller dan de traditionele communicatiemiddelen. Daarbij is e-mail ook nog flexibeler. Er kunnen allerlei typen van digitale informatie mee verzonden worden, zoals gescande foto’s en tekeningen, programma’s en natuurlijk documenten die u met uw tekstverwerker of spreadsheet programma heeft gemaakt.

Een ander voordeel van e-mail is dat u overal waar u een internetverbinding heeft kunt lezen en beantwoorden. Gaat u op vakantie, dan is dat dus geen probleem als u bereikbaar wilt blijven.

 

Waarom een e-mail adres met een eigen domeinnaam ?

Het gebruik van een eigen domeinnaam biedt belangrijke voordelen:

  • Als u van internet provider wisselt, verandert uw email adres niet (en hoeft u dus niet iedereen te informeren)
  • U kunt zelf kiezen wat uw email adres wordt (bij een internet provider kan dat meestal niet of beperkt)
  • Heeft u een bedrijf, dan oogt een email adres met eigen domeinnaam professioneler en is herkenbaarder voor uw klanten

Klik hier voor meer informatie over domeinnamen

 

Dit zijn onze e-mail abonnementen:

Personal Mail
Een postbus bedoeld voor privé gebruik met maximaal 5 e-mail adressen naar keuze eindigend op @uwdomein (of @iwg.nl als u geen domeinnaam heeft)

Personal MultiMail
Een postbus bedoeld voor privé gebruik met een ongelimiteerd aantal e-mail adressen eindigend op @uwdomein (of @uwnaam.iwg.nl als u geen domeinnaam heeft). De oplossing indien u niet allemaal losse elektronische postbussen wilt, maar voor de buitenwereld wel de indruk wil wekken dat iedereen in uw familie een eigen e-mail adres heeft.

Business Mail
Een postbus bedoeld voor zakelijk gebruik met 5 e-mail adressen naar keuze eindigend op @uwdomein

Business MultiMail
Een postbus bedoeld voor zakelijk gebruik met een ongelimiteerd aantal e-mail adressen eindigend op @uwdomein voor bedrijven. De oplossing indien u niet allemaal losse elektronische postbussen wilt, maar voor de buitenwereld wel de indruk wil wekken dat iedereen in uw bedrijf een eigen e-mail adres heeft. De berichten worden in 1 postbus opgeslagen. In elk bericht wordt geregistreerd aan welk adres het bericht gericht is. Zo kunt u met een intelligente e-mail client de berichten verder distribueren, bijvoorbeeld naar uw eigen mailserver.