Toegang tot uw webruimte

Ieder webruimte-account is beveiligd met een gebruikersnaam en een wachtwoord.
Door met deze gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen op onze server krijgt u toegang tot uw webruimte-account.
Met FTP software kunt u uw webpagina’s op de server plaatsen.
Dit wordt ook wel uploaden genoemd.

Het uploaden van webpagina’s en andere bestanden met FTP software

FTP staat voor File Transfer Protocol en zorgt voor de overdracht van bestanden van uw PC naar de server en vice-versa.
Er zijn veel verschillende FTP programma’s die u kunt gebruiken.
Een populair FTP programma is FileZilla.
U kunt dit programma downloaden via https://filezilla-project.org/download.php?type=client voor zowel Mac als Windows.

In het FTP programma geeft u de naam van de server op (ftp.iwg.nl), uw gebruikersnaam en uw wachtwoord.
Na het inloggen komt u altijd terecht in de web-directory van uw account op de server.
Alle bestanden die u in deze directory plaatst (bijvoorbeeld uw webpagina’s) zijn voor iedereen met een webbrowser opvraagbaar via uw domeinnaam.

De openingspagina van uw website moet index.html of index.php (indien u PHP gebruikt) heten.

(!) BELANGRIJK
Webpagina’s, scripts (zoals PHP) en andere tekstbestanden moet u uploaden naar de server in ASCII mode. FTP programma’s doen dit vaak automatisch goed aan de hand van de extensie van de bestandsnaam (bijvoorbeeld .html en .php), maar het is verstandig dit vooraf te controleren. Raadpleeg ook de handleiding van uw FTP programma.